A Lehet Más a Jövő véleménye az, hogy lassan 7 éves kormányzás után nem a célmeghatározás a kormány dolga, hanem a cselekvés. Nagyszerű, hogy a kormány egyértelmű célokat fogalmaz meg, tervezget, de ennél több kell. A Magyar Ifjúsági Kutatás 2016 jó iránymutató a kormánynak: befuccsolt az eddig tevékenysége, a fiatalokat célzó intézkedései eredménytelenek, hiányosak, szelektívek.
Ha másból nem, a Fidelitas eme közleményéből biztosan tudhatjuk, hogy a PISA-tesztek talán pontosan mérnek, hiszen a kutatás eredményeinek értelmezése komoly gondot okoz a Fidelitasnak, vagy csak a Habony-művek kommunikációs trükkjeit próbálják követni és gyönyörű díszdobozba próbálják csomagolni az elég rossz bizonyítványukat… Bármelyik is legyen, az ország nincs vele előrébb.
A kormány ifjúságpolitikája sikertelen: a Fidelitas véleményével ellentétben a fiatalok kivándorlása sokszorosára nőtt az elmúlt néhány évben, míg a képzésben résztvevő (tanuló) fiatalok aránya 12 éves mélyponton van. Jelenleg azok a fiatalok, akik megtehetik, menekülnek az országból, és ezért a kormány a felelős.
Javasoljuk a Fidelitasnak, hogy a kormány álláspontjának gondolkodás nélküli megvédése helyett foglalkozzanak az ifjúság valódi problémáival, dolgozzanak ki javaslatokat és tegyenek azért, hogy egy a fiatalok számára is élhető Magyarország épüljön.

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.