Kedves IKSZ – Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség!
Szerintünk kissé eltévedtetek!

A kisebbik kormánypárt ifiszervezete semmibe veszi az egyetemi autonómiát

Kisebb időutazásban lehet része annak, aki elolvassa a KDNP ifjúsági szervezetének az ELTE rektorához címzett nyílt levelét. Az IKSZ múlt századi világában az állampárt “odaszólhat” egy egyetemnek, ha az ideológiailag neki nem tetsző szakot akar indítani. Az LMP csak remélni tudja, hogy Rétvári Bence KDNP-s államtitkár nem alkalmaz kettős mércét, és korábbi nyilatkozatainak megfelelően most is kiáll amellett, hogy a kormánynak nincs beleszólása abba, hogy milyen tantárgyat oktassanak az egyetemeken.

Péntek késő délután a KDNP ifjúsági szervezete, az IKSZ minősíthetetlen hangvételű nyílt levelet küldött az ELTE rektorának, amiben olyan mondatok álltak, mint: “Sajnálatos, hogy az egyetem nem szeretne hű maradni értékteremtő múltjához, hiszen elindult egy lejtőn.” Vagy: “Hozzá tud méltó módon járulni a jövőhöz az ELTE vagy kiszolgálja a gender- és meleglobbi nyomulását?” Az IKSZ a nyílt levéllel azt akarja megakadályozni, hogy az egyetem gender szakot indítson.

Az LMP azt üzeni az IKSZ-nek, hogy ideje lenne észrevenni, hogy nem egy 20. századi diktatúrában élünk, ahol az állampárt határozta meg, hogy milyen ideológiát taníthatnak az egyetemeken, és mi az, ami nem elfogadható a kormány számára. Különösen egy fiatalokból álló szervezettől elvárható lenne, hogy tiszteletben tartsa az egyetemi autonómiát. Azt már el sem várjuk, hogy tisztában legyenek azzal, mit is takar a gender-elmélet.

Lehet Más a Jövő elnökség

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.