Mindenkiben van felgyülemlett stressz és frusztráció. Nehéz eset a főnököd a munkahelyen, nem írták ki vizsgáidat időben, miből fizesd ki a kolit – mindannyiunkat számtalan ilyen, és ehhez hasonló kis frusztráció ér nap mint nap. Ha ezeket nem vezeti le az ember sport, kikapcsolódás, vagy valamilyen fizikai aktivitást igénylő tevékenységgel, akkor könnyen kibukhatnak belőlünk, és olyanokat kaphat el, akik nem szolgáltak rá, vagy nem okozói a frusztrációnak.

A bérek európai szemmel Magyarországon igen alacsonyak, a napi politikai diskurzus pedig rájátszik a kiszolgáltatottság érzésére. Bűnbakot mutat, akit lehet okolni a helyzetért, valamint egymás ellen uszít egyébként békésen egymás mellett élő állampolgárokat. Miért jelentettük fel Bayer Zsoltot? Pontosan azért, mert ha a közönségedhez úgy szólsz, hogy agresszióra, tettlegességre hívod fel őket egy másik csoporttal szemben, az bizalomvesztéshez, ellenségességhez, és durvább esetekben ilyesfajta attrocitásokhoz vezet a társadalmon belül. A magyarok így is eléggé megosztottak a hazai politikai diskurzusnak köszönhetően, a legkevésbé sem hiányzik nekünk, hogy emberek tovább élezzék az ellentéteket.

Nem a szomszédod tehet róla, hogy mennyit keresel, ahogy arról sem, hogy az unokád Németországban dolgozik. Nem a sarki boltos felelős azért, hogy hónaposak a várólisták a kórházakban. Nem az ártatlanok felelősek a frusztrációidért.

Ha jóra szeretnéd fordítani az energiáidat, csatlakozz hozzánk, és segíts nekünk olyan országot építeni, ahol nem egymást verik a polgárok, hanem egymás boldogulásáért dolgoznak, közösen, együttműködve!

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.