A Lehet Más a Jövő műveltségi cenzus helyett bővítené a választásra jogosultak körét: már 16 éves kortól szavazati jogot adna minden magyar állampolgárnak, és fejlesztené az állampolgári ismeretek terjesztését. Az LMP ifjúsági szervezete első lépésben az önkormányzati és az EP választáson, valamint a helyi népszavazásokon adna lehetőséget a részvételre.

A Lehet Más a Jövő elutasítja a Jobbik műveltségi cenzusát, és a választójog kiterjesztését kezdeményezi: a jövőben minden 16 év felettinek szavazati jogot biztosítanánk, hogy beleszólhassanak a közügyekbe és alakíthassák a jövőjüket.

A 16 évre leszállított választójog mellett fejleszteni kell az állampolgári ismeretek terjesztését és rendbe kell tenni a közoktatást, hogy a jövő generációja tudatosabban hozhasson döntést.

Nemzetközi tapasztalatokkal összhangban a választójogi korhatár lecsökkentését fokozatosan terjesztenénk ki a választásokra: első lépésként az önkormányzati és az európai parlamenti választáson, valamint helyi népszavazásokon vehetnének részt a 16 év feletti állampolgárok. Egy ciklussal később pedig az országgyűlési választásokon és az országos népszavazásokon is szavazhatnának. A választhatóság feltétele nem változna, jelöltként tehát továbbra is csak nagykorú állampolgárok indulhatnának.