Tisztelt Ifjúsági Tagozatok!

Az utóbbi időkben a politikai cselekvések helyett az egymást kritizáló, sokszor durva és személyeskedő hangvételű kommunikációs kampány lépett be.

A Lehet Más a Jövő Egyesület ezúton kér valamennyi politikai ifjúsági szervezetet, hogy csatlakozzon a Lehet Más a Politika által P/15542 iktatószámon beadott önálló képviselői indítványhoz, mely azt indítványozza, hogy az erőszakra felhívó és az embertelen politikai kommunikációnak minden formáját utasítsuk el.

Az embertelen, gyűlöletre uszító kommunikáció sajnálatos módon a közelmúltban az ifjúsági tagozatoknál is teret kapott. Az ilyesfajta akcióknak és kampányoknak mindenfajta formáját elutasítjuk. Megengedhetetlen, hogy ma Magyarországon gyűlöletkeltéssel teremtsünk párbeszédet. Különösképpen elutasítandó minden olyan kampány, ami állampolgárok adóiból kerül finanszírozásra, akkor amikor számtalan család él ma embertelen körülmények között, az oktatásra évről-évre egyre kevesebbet támogatás jut, az egészségügy pedig haldoklik és hamarosan orvos sem lesz az egészségügyi intézményekben. A listát sajnos még hosszasan lehetne sorolni, mi minden másra lehetne és kellene pénzt fordítani, éppen ezért kérünk mindenkit, hagyjanak fel az állampolgárok által fizetett gyűlületkampányokkal.

Különösképpen elutasítandó a Fidelitas utóbbi időben tett megnyilvánulásai, melyben az egykoron a Fideszt és Orbán Viktort támogató személyekkel próbál egy másik pártot lejáratni.

A Lehet Más a Jövő Egyesület kéri a politikai ifjúsági szervezeteket, hogy csatlakozzanak az indítványhoz és utasítsuk vissza együtt az erőszakra felhívó és az embertelen politikai kommunikációnak minden formáját, helyette pedig induljon el végre egy polgári, európai, a valós politikai tetteket figyelembe vevő, és a társadalmi kérdéseket valóban érintő párbeszéd.

2017. május 20.

Apostol Klaudia és Páli Zoltán