Nyílt levél a Farkas Gergelynek, a Jobbik IT elnökének

Sajnálattal olvastuk, hogy a Jobbik országgyűlési képviselője, Dúró Dóra szerint el kellene venni az alapfokú végzettséggel nem rendelkező emberek szavazati jogát. A javaslattal mélységesen nem értünk egyet. Hisszük, hogy minél több ember vesz részt aktívan a közügyek megvitatásában, annál sikeresebb lesz Magyarország.

A javaslatból, és a képviselő-asszony nyilatkozataiból úgy látjuk, a Jobbik „néppártosodásával” az jár, hogy a párt tízezreket rekesztene ki közös ügyeink eldöntéséből. A magyar emberek megosztását, a politikai közösségből való kizárásukat elfogadhatatlannak tartjuk.

Meggyőződésünk szerint Magyarország demokratikus megújulásához, nem tízezrek kirekesztésével, hanem a közoktatás megújításával és különösen az állampolgári ismeretek átfogó tanításával juthatunk el.

Arra kérjük Farkas Gergelyt, hogy a Jobbik Ifjúsági Tagozatának nevében nyilatkozzon arról, támogatják-e Dúró Dóra javaslatát és elfogadhatónak tartják-e az általános választójog korlátozását?

Apostol Klaudia és Páli Zoltán
a Lehet Más a Jövő társelnökei